Verbouwing te Oostakker
opwaardering hoofdvolume en uitbreiding

opdrachtgever privé
ontwerpteam urbain architectencollectief
datum 2009
fase opgeleverd

De bewoners van de halfopen woning te Oostakker stelden een belangrijke vraag naar meer daglicht in de woning.

Een typisch Vlaamse achterbouw zorgt momenteel voor donkere binnenruimtes en vormt tevens een barrière tussen leefruimtes en tuin. De bestaande achterbouw wordt gesloopt en vervangen door een meer elegant en minder diep volume, met gekaderde openingen op de tuin. De voormalige functies uit de achterbouw worden in het hoofdvolume ondergebracht. Door de keuken en de badkamer in dit volume te integreren, ontstaat een nieuwe leefruimte met specifieke zichten en voldoende licht.

De nieuwe leefruimte wordt naar gebruik opgesplitst door een verschil in plafondhoogtes.
Het volume draait om de hoek van de woning om er in een uitbreiding van de inkomhal te voorzien (toilet bezoekers en vestiaire). In het nieuwe plan van het gelijkvloers wordt de klassieke opeenvolging van de verschillende ruimtes gerespecteerd.